Pelawat Blog

VIRUS FB



ermm macam2 Virus semenjak duamenjak tiga menjak ni dalam FB.. mungkin kerana FB punya ratting tinggi... atau mungkin datang dari FB juga untuk meningkatkan ratting...

apa2 pun... kepada semua pengguna FB hatilah dengan link2 pelink msg pelik2... jangan suka gatai2 tangan nak klik2 walaupun kadang gambar tu mang "gatai"...

sebab kesannya kepada FB anda juga nanti.....

dan offkanlah segala yang membolehkan orang lain post ke wall anda...

renung2kan dan selamat berFB ... =)


........................................................................

CARA BUANG VIRUS

......................................................................

cara manual 1

Step1> Start>Run> pastu taip c:\windows\system32\drivers\etc
Step2> oraite cari fail nama "host" pastu buka.. pilih notepad

step3>dalam file "hosts" tadi akan ada satu baris seperti di bawah.CARI BARIS INI: facebook.com
(CONTOH: “127.0.0.1 http://www.facebook.com” )
Buang jika ada “127.0.0.1 http://www.facebook.com”Tutup file "hosts" dan save.
Settle..
Cara yang ke 2


Step 1-Start>run>regedit

Step 2- korang ikut ni tengak mana yang admin merahkan tulisan nya delete k..

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Run\”systray” = “c:\windows\mstre6.exe”

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Run\”systray” = “C:\Windows\fbtre6.exe”

HKEY_CURRENT_USER\AppEvents\Schemes\Apps\Explorer\Navigating;




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...