Pelawat Blog

Pening Kepala........

Di Sebabkan...pada ari jumaat lepas aku ada tanye member
apakah sofware untuk buat program perisian...(maaf kalau tak tepat) so dengan selamber badaknya member aku cakap VB...ape tu VB... Visual Basic... so aku cari dan download dari Online program tersebut....

Apa bila dah download...bermulalah pembelajaran baru aku..
dan mulalah aku nak mereka benda yang patut aku reka..

so bila belajar sendiri faham-faham lah lambat skit.. aku jelajah sana jelajah sini..
dan dapat lah buat benda2 yang simple dari VB 2008 Express Edition ni..

Aku Mula nak cipta yang lagi power..
so aku cuba linkkan MS Access 2003 dengan VB 2008 ni
pada asasnya dah dapat tapi untuk aku detailkan lagi aku pening kepala sebab dulu tak pernah blajar komputer secara surius..

semuanya aku belajar sendiri..(Sijil Komputer pun tak pernah ada) hehehhe

so kepeningan aku ni sampai tahap gaban..
bila sampai ari ni aku gagal untuk taip coding kat VB (mane aku tau coding2 ni)
untuk linkkan Ms Access dgn VB 2008.

Puas jugak aku mereka sendiri coding tu tapi banyak silap... hehehehe..

tapi banyak aku belajar dari kesilapan tu..
nilah dia software VB 2008 Express Edition aku



sampai skang aku masih mencari guru yang baik untuk ajar aku sampai aku jadi expert guna VB ni... mane guru tu mana... harap mane2 kawan2 lama aku yang power2 dalam dunia komputer tu tolong lah ye...

hamba murid baru belajar...hehehehhe..
berehh

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...