Pelawat Blog

Bengang..Bengang..Bengang

Al kisah.... Tersebutlah Alkisah....
huhu..
Bengang..Bengang...Bengang
adoi cerita kali ni tentang cerita sedih ...
bermula cerita pada awal tahun lepas adalah satu urusan business antara aku dan seorang mamat ni..
dan ringkas ceritanya dia dah gagal membayar RM6 ribu kepada aku..
(Hutang Le Ni)
sebab dia janji nak bayar seminggu selepas urus niaga tu last dia kawin
(paham-paham le kalau dah kawin habis le duit die tu)
so tak lah bayar seperti yang di janjikan..

Aku yang sememangnya baik hati ni bg dia tempoh kalau tak mampu bayar sekaligus bayar lah ansur2....

dan mamat kuat lipat ni pun masih tak bayar juga...
(Kalau Org Lain Ni Aku Rase Dah Kene 'Simpan' dah Mamat Ni)

sehingga bulan 8 bila aku pusing g rumah dia dia takde rumah dah berkunci...
(dah lain macam)
aku g tanyer budak2 lain semua kata dah tak nampak dia...
(aku dah mula bengang)
nak g rumah mak bapak dia
(tak sampai hati)
so aku g lah balai polis wat repot bawah jenayah perdangangan
(jalan terbaik yang aku tahu)

dia gagal dikesan...... sehingga lah pada hari semalam(sabtu 30 Oktober 2010)
aku terima panggilan dari kawan ku
kebetulan aku pada masa tu ada dirumah kenduri...
(tengah tunjuk rajin)
dia call dan cakap
"Abuya... Ni budak yang ko cari ni aku dah jumpa..dia ada kat............"
aku pun cakap
"ok,jap lagi aku sampai...pegang dia"
dengan lajunya(bagi aku la,padahal tak laju mane pun kereta aku tu) aku pergi ke lokasi

sesampai je aku tak nampak lagi muka suspek..
aku call member aku dulu
(dalam keadaan agak2 bersembunyi takut suspek lari bila nampak aku nanti)

dia pun kata
"aku kat sini"
elok je aku g aku nampak dia
wah darah dah memang menyirap...cari memang dah lama...info satu ape pun tak dia bagi tau..
Nah kau !!!!!!!
......................................................................




cerita pada hari sabtu tersebut tamat di Balai Polis Bandar 32 Bera.....
dan.
...............................
menjadi rahsia untuk cerita selanjutnya...



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...